Sunday, Jun 16 2024
03:35:19 PMCleistheneion - Awards
Written by Michael Servos


10x20

{ Άθλα γαρ οις κείται αρετής μέγιστα, τοις δε
και άνδρες άριστοι πολιτεύουσι. }

{ Διότι όπου δίδονται μεγάλα βραβεία διά την αρετήν,
εκεί και οι ασχολούμενοι με τα κοινά είναι άριστοι πολίτες. }

Ο Μιχάλης Σερβος καθιέρωσε το ( ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ) τιμώντας την Μνήμη του ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ, Ιδρυτού της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για να απονέμεται σε επίσημη εκδήλωση σε προσωπικότητες που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, στον Ελληνισμό και στην Ανθρωπότητα. Το δεύτερο (ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ) έγινε η απονομή προς την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Michael Servos, he established the ( CLEISTHENEION AWARD ) honoring of CLEISTHENES, the Founder of DEMOCRACY to be granted at the official Dinner to an individual who has offered his/hers services to Hellenism and Humanity. The second CLEISTHENEION AWARD was granted to his Excellency the President of the Hellenic Republic Mr. Karolos Papoulias.


 

...

...

...


 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

20 Φεβρουαρίου, 2009

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

          Με Αίσθημα Εθνικής Υπερηφάνειας, με ιδιαίτερη τιμή και ξεχωριστή χαρά, θέλω να σας μεταφέρω τους θερμούς Πατριωτικούς χαιρετισμούς των Ελλήνων της Αμερικής.  Είμαι ιδιαίτερα Υπερήφανος που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, στην Πόλη των Τεχνών, των Γραμμάτων, των Θρύλων και των Παραδόσεων, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων.  Σκοπός του Ιδρύματος, είναι να προβάλλει τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό Παγκοσμίως.  Οι Έλληνες της Αμερικής, έγραψαν Ιστορία με χρυσά γράμματα.  Ο πρώτος Έλληνας που αποβιβάστηκε, στην Άγνωστη Ήπειρο στις 14 Απριλίου, 1528, στην Δυτική Ακτή της Φλώριδας, στην Πόλη του Clearwater, που σήμερα αποκαλούνται Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ονομάζοταν Θεόδωρος Γκριέκο.  ΄Ηταν ο πρώτος Έλληνας κατακτητής που συμμετείχε, σε Εξερευνητική αποστολή με τους Ισπανούς Θαλασσοπόρους.  Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής τοποθετήθηκε Ανδριάντας στον τόπο που αποβιβάστηκε ο Θεόδωρος Γκριέκο, τιμώντας την Μνήμη του Εξερευνητή.  Περίπου 250 χρόνια αργότερα, η πρώτη Ομαδική Αποδημία Ελλήνων στην Νέα Ήπειρο έγινε το 1767, όταν ιδρύθηκε η αποικία της Νέας Σμύρνης στην Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, απο τον Ιατρό Τώρνμπουλ, με καταγωγή από την Σκωτία, ο οποίος είχε νυμφευθεί Ελληνίδα από την Σμύρνη.  Προς τιμή της συζύγου του, ονόμασε την Πόλη της Νέας Σμύρνης στην Φλώριδα.
          Οι Έλληνες της Αμερικής, αποδεικνύουν περίτρανα, για μιά ακόμη φορά, ότι αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης, έρευνας και άντλησης ιδεών, που προωθούν και προάγουν το Πνευματικό, Κοινωνικό και Επαγγελματικό τους επίπεδο.  Είμαι πεπισμένος, ότι η προσφορά των Ελλήνων στην Αμερική, θα χρησιμεύσει, ως εμπειρία και ως παράδειγμα, για όλες τις Εθνικές Ομάδες, αλλά συγχρόνως θα μας ενθαρρύνει, για την συνέχιση των προσπαθειών μας για ένα καλύτερο αύριο. Αποδεδειγμένα οι Έλληνες στην Αμερικής κατέχουν την Πρώτη Θέση στην Μόρφωση και Δεύτερη Θέση στις Οικονομικές Δραστηριότητες, απο όλες τις Εθνικές Ομάδες.  Έχουν Υπηρετίσει σε όλες τις Πολιτικές Θέσεις, απο αυτή του Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. όπως, ο αείμνηστος Σπύρος Άγνιου ή Αναγνωστόπουλος, μέχρι τον τελευταίο Δημοτικό Σύμβουλο και παρ� ολίγο να εκλέξουμε και Πρόεδρο των Η.Π.Α., τον Μιχάλη Δουκάκη, Ηπειρωτικής καταγωγής από την μεριά της μητέρας του.

          Το Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής καθιέρωσε, το ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, να απονέμεται σε επίσημη εκδήλωση σε κάποια προσωπικότητα, που προσέφερε τις υπηρεσίες του, στον Ελληνισμό και στην Ανθρωπότητα, τιμώντας την Μνήμη του Κλεισθένους πατέρα της Δημοκρατίας.  Με ιδιαίτερη τιμή και ξεχωριστή χαρά, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση, να προσκαλέσω την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον κ. Κάρολο Παπούλια, για την Παραλαβή της Απονομής του Βραβείου.  Επειδή κ. Πρόδρε το Βραβείο είναι γραμμένο στην Αγγλική, σας το διαβάζω σε μετάφραση στην Ελληνική Γλώσσα. 

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΑΠΟΝΕΜΕΙ

ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

 ΤΟ ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΑΣ
ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ
ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 
 

Μιχάλης Σέρβος
Πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής
πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής


 


 

......
 
 

Μοιρολόι κλαρίνου για τους άταφους του '40


ΔΕΙΤΕ

Προς
Α Αντιπρόεδρο
της Βουλής των Ελλήνων
κ. Γεώργιο Σούρλα 

ΘΕΜΑ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΣΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 40, ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

 Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε       11-10-2008 

          Με αίσθημα Εθνικής υπερηφάνειας με ιδιαίτερη τιμή και ξεχωριστή χαρά, θέλω εκ μέρους του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής να σας καλωσορίσω στην περιοχή του κόλπου της Τάμπας, στο Ιστορικό Clearwater της Φλώριδας, εδώ που άρχισε η Ιστορία του Ελληνισμού στην Αμερική, που το όνομα του πρώτου Έλληνα Θεόδωρου Γκριέκου, που συμμετείχε στην κατάκτηση της Αμερικάνικης Ηπείρου. Στις 14 Απριλίου 1528, αποβιβάστηκαν στο σημερινό Clearwater, στις ακτές της δυτικής Φλώριδας της Αμερικής. Ο Ελληνισμός της Φλώριδας, τοποθέτησε Ανδριάντα στο Clearwater Beach τιμώντας την μνήμη του Έλληνα κατακτητή της Αμερικής. Επίσης μεγάλη είναι η τιμή σήμερα, που ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κατάθεσε Στεφάνι στον Ανδριαντα του μεγάλου Θαλασσοπόρου Θεόδωρου Γκριέκου. Το Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής , ιδρύθηκε για να προβάλλει τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό Παγκοσμίως μέσα από την ιστοσελίδα  WWW.HELLENES.COM

κύριε Πρόεδρε

          Έχουμε ενημερωθεί για τους μεγάλους αγώνες σας, για την Συλλογή των Οστών των Ελλήνων στρατιωτών πεσόντων κατά τον πόλεμο του Έπους του 40, στην Βόρειο Ήπειρο, την κατασκευή του Μνημείου και την έκδοση του Βιβλίου.  Το Θέμα των Οστών είναι ένα Ανθρωπιστικό πρόβλημα το οποίο απασχολεί τους συγγενείς των Ελλήνων στρατιωτών και όλους τους Έλληνες γενικά και πιστεύουμε, ότι η Ελληνική Πολιτεία, θα αποδείξει, ότι φροντίζει για τα Παιδιά της που αγωνίζονται και πεθαίνουν για την ελευθερία. Να αντιληφθεί η Αλβανική πλευρά ότι το ζήτημα της Συλλογής των Οστών δεν είναι οικονομική συναλλαγή, αλλά Ανθρωπιστικό ζήτημα. Ζητούμε να γίνει αυστηρή σύσταση προς την Αλβανική πλευρά έτσι ώστε να αντιληφθεί ότι η συνεργασία της είναι ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της και όχι θέμα διαπραγμάτευσης. Ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρωπαική Ένωση περνά μέσα από τα Ανθρώπινα, Πολιτικά, Πολιτιστικά, Θρησκευτικά, Εκπαιδευτικά Δικαιώματα των Βορείο Ηπειρωτών και την Συλλογή των Οστών των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στον πόλεμο του 40 στην Βόρειο Ήπειρο. Που είναι οι υποσχέσεις των πολιτικών διαφόρων Κρατών που δήλωσαν  τα εξής για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;
 

     Κάρολος ντέ Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970 Πρόεδρος τής Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός τής Γαλλικής Αντίστασης κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο 
      «Αδυνατώ νά δώσω τό δέον εύρος τής ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι γιά τήν ηρωική αντίσταση τού Λαού καί τών ηγετών τής Ελλάδος» (Από ομιλία του στό Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά τήν λήξη τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.)
     Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992 Υπουργός των εξωτερικών τής Γαλλίας 1969-1973, Μέλος τής Γαλλικής Ακαδημίας 1974 
«Η Ελλάδα είναι τό σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης Ποτέ μιά ήττα δέν υπήρξε τόσο τιμητική γιά κείνους πού τήν υπέστησαν» (Από μήνυμά του πού απηύθηνε από τό BBC τού Λονδίνου στούς υποδουλωμένους λαούς τής Ευρώπης στίς 28 Απριλίου 1941, ημέρα πού ό Χίτλερ κατέλαβε τήν Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά τού Μουσολίνι καί έξι εβδομάδων κάτα τού Χίτλερ.)
     Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953  Αρχηγός τής Σοβιετικής Ενώσεως από τό 1924 έως 1953
      «Λυπάμαι διότι γηράσκω καί δέν θά ζήσω επί μακρόν διά νά ευγνωμονώ τόν Ελληνικόν Λαόν, τού οποίου ή αντίστασις έκρινε τόν 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον» (Από ομιλία του πού μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας τήν 31 Ιανουαρίου 1943 μετά τήν νίκη τού Στάλιγκραντ καί τήν συνθηκολόγηση τού στρατάρχου Paulus.)
     Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός
      «Επολεμήσατε άοπλοι καί ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διοτι εκερδίσαμε χρόνο γιά να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι καί ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε». (Οταν ο Χίτλερ επετέθη κατά τής Ε.Σ.Σ.Δ.)
     Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974 Στρατάρχης τού Σοβιετικού Στρατού
       «Εάν ό Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στίς πόρτες τής Μόσχας, νά συγκρατήσει καί νά ανατρέψει τόν Γερμανικό χείμαρρο, τό οφείλει στόν Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τίς Γερμανικές μεραρχίες όλον τόν καιρό πού θά μπορούσαν νά μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία τής Κρήτης υπήρξε τό κορύφωμα τής Ελληνικής προσφοράς» (Απόσπασμα από τά απομνημονεύματά του γιά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)
     Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945 Πρωθυπουργός τής Ιταλίας 1922-1945
      «Ο πόλεμος μέ τήν Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δέν είναι ακλόνητον είς τά στρατιωτικά πράγματα καί ότι πάντοτε μάς περιμένουν εκπλήξεις» (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 10/5/1941.)
     Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945 Αρχηγός τού Γερμανικού κράτους 1889-1945 
      «Χάριν τής ιστορικής αληθείας οφείλω νά διαπιστώσω ότι μόνον οί Ελληνες, εξ' όλων τών αντιπάλων οί οποίοι μέ αντιμετώπισαν, επολέμησαν μέ παράτολμον θάρρος καί υψίστην περιφρόνησιν πρός τόν θάνατον (Από λόγο πού εκφώνησε στίς 4 Μαίου 1941 στό Ράιχσταγκ.) 
     Σέρ Αντονυ Ηντεν, Sir Robert Antony Eden 1897-1977. Υπουργός Πολέμου καί Εξωτερικών της Βρεταννίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Βρεταννίας 1955-1957 
      «Ασχέτως προς ότι θα πουν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο το οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στόν Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή τής επανάστασης στήν Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή εκράτησε τούς Γερμανούς στο ηπειρωτικό έδαφος καί στήν Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε τήν χρονολογική σειρά όλων τών σχεδίων τού Γερμανικού Επιτελείου καί έτσι έφερε γενική μεταβολή στήν όλη πορεία τού πολέμου καί ενικήσαμε.» (Από λόγο του στό Βρετανικό κοινοβούλιο στίς 24/09/1942.)
     Τσώρτσιλ, Winston Churchil 1874-1965 Πρωθυπουργός τής Μεγάλης Βρετανίας κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
       «Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δέν αποδίδει τό ελάχιστο εκείνων τών πράξεων αυτοθυσίας τών Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων τής νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα τών εθνών, κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διά τήν ανθρώπινη ελευθερία καί αξιοπρέπειαν.» «Εάν δέν υπήρχε η ανδρεία τών Ελλήνων καί ή γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β' Παγκόσμιο Πολέμου θά ήταν ακαθόριστη.» (Από ομιλία του στό Αγγλικό κοινοβούλιο στίς 24 Απριλίου 1941.)
       «Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οί Ελληνες πολεμούν σάν ήρωες. Τώρα θά λέμε: Οί ήρωες πολεμούν σάν Έλληνες.» (Από λόγο πού εκφώνησε από τό BBC τίς πρώτες ημέρες τού Ελληνοιταλικού πολέμου.) 
      «Μαχόμενοι οί Έλληνες εναντίον τού κοινού εχθρού θά μοιρασθούν μαζί μας τά αγαθά τής ειρήνης.» (Από λόγο πού εξεφώνησε στίς 28 Οκτωβρίου 1940, όταν επετέθη ή Ιταλία κατά τής Ελλάδας.)
     Σέρ Χάρολδ Αλεξάντερ, Sir Harold Leofric George Alexander 1891-1969 . Βρετανός Στρατάρχης κατά τόν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
        «Δέν θά ήταν υπερβολή νά πούμε ότι ή Ελλάς ανέτρεψε τό σύνολο τών σχεδίων τής Γερμανίας εξαναγκάσασα αυτήν νά αναβάλει γιά έξι εβδομάδες τήν επίθεση κατά τής Ρωσίας. Διερωτώμεθα ποιά θά ήταν ή θέση τής Σοβιετικής Ενώσεως χωρίς τήν Ελλάδα.» (Από ομιλία του στό Βρετανικό κοινοβούλιο στίς 28 Οκτωβρίου 1941.)
     Γεώργιος ΣΤ' (1898-1952) Βασιλεύς τής Μεγάλης Βρετανίας 1936-1952
       «Ο μεγαλοπρεπής αγών τής Ελλάδος, υπήρξε ή πρώτη μεγάλη καμπή τού Β' Παγκοσμίου Πολέμου.» (Από λόγο του στο κοινοβούλιον τόν Μάιον 1945.)
     Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945 . Πρόεδρος τών Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945 
      «Εις τήν Ελλάδα παρασχέθη τήν 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος τριών ωρών διά ν'αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά καί τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία νά παρείχετο, ή απάντησις θά ήτο ή ίδια.» «Οί Έλληνες εδίδαξαν δία μέσου τών αιώνων τήν αξιοπρέπειαν. Οταν όλος ό κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ό Ελληνικός λαός ετόλμησε νά αμφισβητήσει τό αήττητον τού γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας τό υπερήφανον πνεύμα τής ελευθερίας.» (Από ραδιοφωνικό λόγο πού εξεφώνησε στίς 10/6/1943.) 
«Ο ηρωικός αγών τού ελληνικού λαού κατά τής επιθέσεως τής Γερμανίας, αφού τόσον παταγωδώς ενίκησε τούς Ιταλούς στήν απόπειρά τους νά εισβάλλουν στό ελληνικό έδαφος, γέμισε μέ ενθουσιασμό τίς καρδιές τού αμερικανικού λαού καί εκίνησε τήν συμπάθειά του. Πρό ενός καί πλέον αιώνος, κατά τόν πόλεμον τής ελληνικής ανεξαρτησίας, τό εθνος μας εξέφρασε τήν φλογερή του συμπάθεια γιά τούς Ελληνες καί ευχότανε γιά τήν ελληνική νίκη�» (Δήλωσή του στό Ύπατο Συμβούλιο της Αχέπα στίς 25/04/1941, πού μεταδώθηκε ραδιοφωνικά από τόν Λευκό Οίκο.)
κύριε Πρόεδρε 
          Μαχόμενοι οι Έλληνες εναντίον του κοινού εχθρού θα μοιρασθούν μαζί μας τα αγαθά της ειρήνης ( δηλώσεις του Winston Churchil Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ) . Δυστυχώς όμως όλος αυτός ο ενθουσιασμός και οι δηλώσεις έμειναν μόνον ευχολόγια και τα παιδιά της Ελλάδος που πολέμησαν για την Ελευθερία, τα Οστά τους είναι διασπαρμένα στα Βουνά της Βορείου Ηπείρου. Μία παράκληση όπως το κείμενο της ομιλίας μου γραπτεί στα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων.
Η Εποποιία του 1940 ήτο μιά σύγχρονη Γιγαντομαχία και Τιτανομαχία σαν αυτές που αναφέρει η Ελληνική Αρχαιολογία. Ας σημειωθεί δε ότι  η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που   αντιμετώπισε τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.
      Αισχύλος: «Γιατί μόνον εμείς, (οι Ελληνες) αντίθετα απο΄τους βαρβάρους δεν μετράμε ποτέ το πλήθος του εχθρού» 
Εμείς πάντα λέμε «και ούτος ο αριθμός  ικανός εστί » και χυνόμαστε στην μάχη. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι οι Ελληνες , γινόμαστε αήττητοι.

      ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Οι νεκροί Έλληνες στρατιώτες ανήλθαν κατά την διάρκεια των 219 ημερών  στους 13.676. Κατά την διάρκεια της τετραπλής κατοχής που ακολούθησε τα κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν :
Συνολικες απώλειες σε ποσοστό επί του πληθυσμού (εκτελέσεις, κακουχίες, μάχες)
Ελλάς           10%     (750.000)
    Και θα κλείσω με την ρήση του μεγάλου φιλοσόφου Φρ. Νίτσε για τους Ελληνες:
"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ απο τόσο πολλούς λαούς, οι οποιοι δεν προσέφεραν τίποτα εις αυτήν" -  Φρειδερίκος Νίτσε

          Το Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής καθιέρωσε το ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ τιμώντας την Μνήμη του ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ Ιδρυτού και Πατέρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για να απονέμεται σε Προσωπικότητες που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, στον Ελληνισμό και στην Ανθρωπότητα. Με μεγάλη μου τιμή και ξεχωριστή χαρά επιθυμώ να απονέμω το ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον Α Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιο Σούρλα.

Με Τιμή

Μιχάλης Σέρβος
Πρόεδρος
Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής
Πρώην Πρόεδρος 
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλώριδας
& Πρώην Πρόεδρος
Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής


 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑ
PAUL SARBANES
ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ Η.Π.Α.


 


 
 

http://www.youtube.com/watch?v=WyQgG9Yo1L8&feature=player_embeddedCopyright ©1998 - 2024 Foundation of Hellenism of America
All Rights Reserved.